Semineul reprezinta un sistem clasic de incalzire a locuintei, insa este foarte apreciat, chiar si in contextul actual.
Daca in trecut, semineele functionau exclusiv pe baza de lemne, ei bine, in prezent lucrurile s-au schimbat destul de mult, odata cu avansarea tehnologiei.
Vorbim despre sisteme fiabile, usor de folosit si sigure, atat pentru sanatatea noastra, cat si a celorlalti membri ai familiei.
Trei avantaje ale semineelor electrice
In primul rand, semineele electrice sunt apreciate in randul utilizatorilor tocmai datorita faptului ca genereaza caldura in doar cateva minute de la punerea in functiune.
In momentul in care temperatura din casa este cea optima, putem sa decuplam radiatorul si sa folosim semineul Romania doar ca design.
O mare parte din modelele de seminee electrice preznta un efect de flacara cat se poate de realist, de tip 3D. Acest aspect este cat se poate de important, deoarece foarte multe persoane apreciaza latura estetica a acestor dispozitive.
Sa nu uitam ca temperatura poate sa fie setata chiar si prin telecomanda, ceea ce inseamna ca nu exista riscul supraincalzirii unui spatiu, ci din contra, vom avea parte de o atmosfera placuta.
Exista si modele performante de seminee, ce prezinta functia de purificare permanenta a aerului, deci elimina alergenii sau particulele de praf din camera.
Si din punct de vedere energetic, observam ca semineul electric utilizeaza 99% din energia consumata, pentru a genera cadura, deci vorbim despre un randament termic ridicat.
Alegerea unui sistem de incalzire pentru locuinta noastra se dovedeste a fi una destul de dificila, mai ales daca nu avem foarte multe cunostinte de specialitate.
De regula, semineul prezinta un rol dublu, fiind atat functional, cat si estetic. Indiferent de spatiu in care se amplaseaza, semineul confera oricarei incaperi un plus de eleganta.
Poate fi amplasat atat in centrul camerei, cat si pe perete sau intr-un colt, in functie de spatiul de care dispunem.
Ceea ce este bine de stiut este faptul ca semineul se poate conecta si la centrala termica, deci va incalzi mai multe camere.
Indiferent de stilul in care este amenajata o casa, semineul Romania se potriveste oricarui design, fie ca vorbim despre o arhitectura moderna, clasica sau rustica.
Partea exterioara a semineului poate sa fie placata cu diferite materiale, cum ar fi caramida, piatra naturala, marmura.
In ceea ce priveste istoricul semineului, prima mentionare a acestui dispozitiv a avut loc in secolul XI, cand s-a inventat cosurile de evacuare. Astfel, semineul a putut fi amplasat in orice camera, devenind din ce in ce mai des utilizat.
Semineele se regaseau mai ales in castele si in casele marilor nobili, acestea reflectand bunastarea financiara a proprietarilor.
Prin urmare, semineul a fost utilizat inca din cele mai indepartate timpuri, iar odata cu dezvoltarea tehnologiei, au aparut modele performante, ce sunt usor de folosit. Componentele principale ale semineului sunt focarul, placa de radiatie, gura de ventilatie, dar si usa de sticla termorezistenta. Desi pot sa existe mai multe tipuri de seminee, diferentiate de combustibilul folosit, ele sunt formate din aceleasi elemente structurale si prezinta numeroase beneficii.
Suceava, Str. Gh. Doja Romania
Tel :+40752110119
Email: ericaceramica@gmail.com